9.2.07

οur very own... ihadafarminafrica
in Erotica Part2-za!


Το PLURAL, μία από τις καλύτερες δουλειές του πολύ γνωστού (και "δικού μας") blogger ihadafarminafrica παρουσιάζεται στην έκθεση Erotica Part2za, που ανοίγει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 20:30. Θα διαρκέσει ως τις 23.03.07.

Γκαλερί Spilioti Projects στο Bacaro, Σοφοκλέους 1, Αθήνα.




"Τo Plural δεν είναι κινηματογράφος , ούτε θέατρο. Πόσο μάλλον installation (sic). Σίγουρα πάντως δεν είναι ένα έργο σεμνό και ταπεινό.

Η αρρώστια του Πινόκιο ήταν πάντα οι άλλοι. Το Plural είναι το δημόσιο striptease του, συντροφιά με τους Doors και τον Xenakis."

Μια βουτιά στο μυαλό και το σώμα ενός από μας, χαμένου στους ρυθμούς της πόλης. Ενός που κουβαλάει όλα τα ένστικτα της αγέλης κι όμως φυλάει τη μοναδικότητά του. Σε πείσμα του απόκοσμα σκληρού μας κόσμου, ακόμη και του ίδιου του του εαυτού. Τρέλλα, Μνήμη, Λογική, Δώσιμο. Ενας ύμνος στο Αιώνιο Ενστικτο και την Αγάπη. Μπορούμε να είμαστε βασιλιάδες ο ένας του άλλου? Η θα είμαστε αιώνια σκλάβοι, είτε βρήκαμε ταίρι είτε όχι?

Ενα videο που παίχτηκε με επιτυχία στο FOURNOS Centre for Digital Culture τον Απρίλιο του 2006 και συνεχίζει να δίνει στίγμα. Πώς ξεκινούν όλες οι μεγάλες αγάπες αλήθεια?



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο/Σκηνοθεσία/Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας:

Αβραάμ Παπαβραμόπουλος

Παίζει ο: Γιάννης Μαυριτσάκης
Sound production: Θεόφιλος Τάγκαλος
Κάμερα: Κώστας Σταμούλης
Web design: Χρήστος Προσύλης
Aπόδοση στα Αγγλικά: Αφροδίτη Ελένη




Νομίζετε λοιπόν πως ξέρετε τον ihadafarminafrica από το blog του και τα σολαρίσματά του στα δικά μας blogs? Think again! Και αν το blog του σας πέφτει βαρύ, πάρτε μια γεύση σ'ένα μικρό μπλογκο-αφιέρωμα εδώ.

Μετά τη γροθιά στο στομάχι που είναι το Plural πάντως, τίποτε δεν θα σας φαίνεται το ίδιο. Θα δείτε τι εννοεί με το δημόσιο ξεγύμνωμα, που το πάει μέχρι κόκκαλο. Και τι σημαίνει τελικά ο αριθμός Plural... Ενας-ένας να πεθάνουμε για το δώσιμο στον άλλον, και μέχρι εκείνη την ώρα να σπαταλιόμαστε στον όποιον είναι τυχαία δίπλα μας, δε σημαίνει και πολλά. Μόλις όμως ανεβάσει στροφές ο ενικός για πληθυντικό, αστράφτει η κρίσιμη μάζα. Και μαζί μια κρίσιμη στιγμή που ή όλα θα πάνε μπροστά ή θα πισωγυρίσουν ανεπανόρθωτα. Μια λεπτή κλωστή που μας χωρίζει από τα ζώα σπάει. Και μια μεγάλη αγάπη γεννιέται. Η όχι? Οι πιθανότητες είναι οι ίδιες.

Οι πιθανότητες πάντως να την βγάλουμε καθαρή στον ενικό ψοφάνε. Κάθε σπαρτάρισμα σε κάθε ζευγάρωμα ουρλιάζει για έναν καλό Plural. Σπεύσατε!



Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, στο επόμενο post.