9.2.07

Erotica Part2za



Jump (live-Confessions Tour) / Madonna


Σ'αυτό το live video από την τελευταία περιοδεία της Madonna, δείτε προσεκτικά την κίνηση και την ενέργεια που αποπνέουν οι χορευτές της: τίποτε δεν στέκεται εμπόδιο όταν θέλουν κυριολεκτικά να απογειωθούν. Βαρύτητα λέει - σιγά! Δεν κολλάνε! Σκαρφαλώνουν με δυο δρασκελιές τοίχους και κάγγελα και το κάνουν να φαίνεται τόσο ευκολο... Τους κοιτάζεις και μετά από λίγο σου φαίνεται σχεδόν αυτονόητο ότι θα σηκωθείς κι εσύ από την καρέκλα σου και με μια απλωτή θα χτυπήσεις ταβάνι! Και μετά, από τον τρίτο όροφο στο έδαφος, σαν με ένα απλό βηματάκι...

Κάπως έτσι είναι όταν έναν καλλιτέχνη ολκής τον συνεπαίρνει η Τέχνη του. Πηδάει πάνω απο κάθε εμπόδιο του μυαλού και τρέχει με γρήγορες δρασκελιές. Σκαρφαλώνει, ανεβαίνει, ελίσσεται. Με στροφές, με τούμπες, δεν έχει καν χρόνο να σκεφτεί το πώς. Επείγεται. Κατακλύζεται από μέθεξη, που αντιβαίνει κάθε νόμο: δεν υπάρχει "δε γίνεται", "δε μπορείς", "δεν κάνει". Δεν υπάρχει "ΔΕΝ". Υπάρχει απλώς το "ΔΕΣ ΜΕ! ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙΟΛΑΣ!". Jump, get ready to JUMP!

Είστε έτοιμοι? Φύγαμε!





Η Εκθεση Erotica Part2za λοιπόν, η δεύτερη στη σειρά μετά την πολύ πετυχημένη περσινή Erotica, διοργανώνεται από την Γκαλερί Spilioti Projects στο Bacaro, Σοφοκλέους 1, Αθήνα.

Το Party Εγκαινίων θα γίνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007. Ξεκινάει στις 8:30 μ.μ και θα τραβήξει μέχρι... αργάμισυ! Δεν είναι τυχαία η επιλογή της ημέρας (ή μάλλον... της νύχτας!) για την Εκθεση, μια και Αγίου Βαλεντίνου, τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε τη βουτιά στον Έρωτα και τον Αισθησιασμό μέσα στα αναπάντεχα Εκθέματά της... Λέτε πως τα ξέρετε όλα πλέον για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Για δείτε όμως κι εκφράσεις της purely dark-sex πλευράς μας μέχρι την sensual αποθέωση των αισθήσεων...



Διαβάζουμε στον Τύπο:

"Εrotica Part2za – ομαδική έκθεση –πάρτυ αισθήσεων– αφροδισιακές γεύσεις – μουσικά ερεθίσματα – οπτικές απολαύσεις.

Ζωγραφική, φωτογραφία, πολυμέσα, κατασκευές, videoart installation, κόσμημα, performance, blogging και special αφροδισιακό μενού από το Bacaro".

Ακούγεται πολύ hot. Προβλέπεται κόλαση (και μη σας ξαγελάει η κυριλέ φωτογραφία του χώρου, ένα πάρτυ κι έρχεται στα ίσα του ο χώρος)!



Και ποιών τα έργα θα μας πιάσουν από το χέρι να μας κάνουν να τα νοιώσουμε όλα αυτά τα δυνατά κι αισθησιακά?

Για τον δικό μας ihadafarminafrica Αβραάμ Παπαβραμόπουλο σας είπα ήδη στο ποστ πιο πάνω. Και είναι πολύ σπουδαίο που συμμετέχει σε έκθεση στην οποία περιλαμβάνεται και δουλειά του Araki.



Τώρα θα μου πείτε ποιός είναι αυτός... Λοιπόν, τι είναι ο Helmut Newton για τους Αμερικάνους? Ε, το αυτόν στο πιο extreme και λιγότερο στυλιζαρισμένο ο -cult πλέον- Araki Nobuyoshi δια τους Ιάπωνες. Με πωλήσεις έργων του σε τρελλές τιμές στις διεθνείς δημοπρασίες. Θέλετε δείγματα? Απολαύστε!









Τώρα που θαυμάσατε και καταλάβατε επίπεδο δουλειάς, να συνεχίσουμε το διάβασμα του Τύπου:

"... Για δεύτερη χρονιά παρουσιάζουμε

Καλλιτέχνες:

*Δέσποινα Μεϊμάρογλου • Νίκος Πατρελάκης • Ισμήνη Μπονάτσου * Ντιάννα Μαγγανιάς • Ζωή Κακούρη

*Παναγιώτης Χατζηστεφάνου * Κωνσταντίνος Σκαφίδας • Αλεξάνδρα Κολλάρου • Νίκος Γιαβρόπουλος * Peter Poulos

*Μαρία Παπαϊωάννου • Παντελής Ξηροχειμώνας * Φανή Καλογιαννίδου • Φωτεινή Πολυδώρου • Toby Short

*Ευη Τσακνιά * Μαρία Παπαδημητρίου • Δημήτρης Χαλάτσης • Mariken v.d.Brink * Ηλίας Καφούρος

*Θεόφιλος Γρυλλάκης • Δήμητρα Παπαναγιώτου * Μανίνα Κουδούνη • Μαριάννα Αποστολοπούλου • Νικήτας Καραγιάννης

* Sarah Ethinger • Χάρης Κοντοσφύρης • Αλέξανδρος Ανδριτσόπουλος * Νίκος Βανδώρος • Βαρβάρα Σπυρούλη

Αννα Κατσίμπρα * Αδάμ Καρράς • Λίνα Θεοδώρου • Γιώργος Λιντζέρης • Λάζαρος Μαράβας

*Καλλιρρόη Σπυρίδωνος • Βαγγέλης Ρασσιάς • Άγγελος Ρασσιάς • Σοφία Φωτιάδη

και Araki (polaroids).


Video artιsts:

Πάνος Γιωβάννης
Αβραάμ Παπαβραμόπουλος
Νίκος Γιαβρόπουλος και Μαρία Παπαϊωάννου
Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης

Κόσμημα:

Νίκος Σταματιάδης

Ρούχο:

Ολυμπία Χριστοφορίδου
Κίκα
Καράμπελλα
Δώρα Σουμαλεύρη

Blog art:

Greek gay Lolita (Πάνος Μιχαήλ)"

Ναι, ο γνωστός blogger Μιχαήλ (μιλάμε για καλλιτεχνική αρτιότητα!). Θα βρείτε το προφίλ του στα λινκς μου ή κατ'ευθείαν εδώ. Επίσης εθεάθη να μπλογκάρει στα της Lifo, οπότε μπείτε εδώ και πληκτρολογείστε το νικ "Greek Gay Lolita" για να σας παρουσιαστεί η δουλειά του. Είμαι βέβαια πολύ τυχερή που έχω δείγματα από το πολύ δυνατό του υλικό και τα παρουσιάζω στο blog μου. Για δείτε...

Mywar


Dheart


Sharon


Myh


Dream


Καταλάβατε για τί πράγμα σας μιλώ? Κι ακόμη δεν έχετε δει τίποτε!

Και η βραδυά φυσικά θα είναι ντυμένη με μουσική από "Surprize DJ" κι επιφυλάσσει και μια "Surprize performance" - μη με ρωτήσετε, δεν θα απαντήσω τι περιλαμβάνει, θα χαλάσω την έκπληξη!

Οσο για dress code (είμαστε και εν μέσω Απόκριας, μην ξεχνιόμαστε!), τι άλλο?

Masters and Slaves!!!



Αν τώρα σας ρωτήσει κανείς μα που στην ευχή πηγαίνεις μες την τρελλή χαρά και θέλετε να δικαιολογήσετε το αναψοκοκκίνισμα, πείτε "Στο Bacaro, μα δεν το ξέρεις? Εκεί που συμβαίνουν τα πάντα! Εκεί που έγινε η επίσημη συνάντησης του 11ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αθηνών «Νύχτες Πρεμιέρας» με parties, συνεντεύξεις τύπου των δημιουργών και άλλα τόσα... Η θεατρική παράσταση του έργου «Marlene» της Pam Gems με τη Δήμητρα Χατούπη σαν Marlene Dietrich... Η παρουσίαση του δίσκου του Γιάννη Πάριου «Δεν γυρίζω πίσω» από τη Minos-EMI... Η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Ζητούνται Αλχημιστές» από τον Καστανιώτη, και του «Δύο μέρες μόνο» από τα Ελληνικά Γράμματα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ΝΑΙ, του γνωστού Χριστόφορου! Συν το 1o Athens Collection Bazaar με είκοσι επώνυμους σχεδιαστές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και χορηγό επικοινωνίας την Athens Voice, συν τη Berlinale in Athens, με το οpening party και party λήξης προς τιμή των διεθνών καλεσμένων του αφιερώματος στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου κι ακόμη και η παρουσίαση του ξένου ρεπερτορίου 2005-2006 της Sony-BMG, ΑΜΑΝ! Ναι, όλα αυτά κι άλλα τόσα!"

Δε μπορεί, όλο και κάποιο από τα events θα έχει ακούσει και αν ρολλάρετε τα μάτια σας με ύφος "Είσαι και πολλλύ ασχετίλα αδερφάκι μου!!!", θα μασήσει και θ'ανέβετε κλάσεις στην εκτίμησή του!

Μέχρι τις 23 Μαρτίου λοιπόν, σπεύσατε!

Και από μένα, σε όλα τα παιδιά, τους τόσο ταλαντούχους αυτούς καλλιτέχνες, μια ευχή: Get ready to JUMP, don't ever look back!

(Αβραάμ ακούς?) ;)))

Οι φωτογραφίες είναι Araki και από το site του Bacaro.