12.9.07

Pre-election Load...


Απορώ με την αφασική έλλειψη πρωτοτυπίας των προεκλογικών φυλλαδίων που μου στέλνουν σπίτι.

Αν βγάλεις τα χρώματα και τα ονόματα, των δύο μεγάλων είναι τα ίδια: λέξεις, οράματα, στοχευμένα, ... καταρριφθέντα, βρισιές, κατηγορητήρια. Ενα ολόιδιο πιστωτικό, για να ξαναπάς άλλη στιγμή απ'το κατάστημα, μια που μπήκες μέσα για ν'αλλάξεις το παλτό που σου πήραν στη γιορτή σου (και στο φόρεσαν κιόλας) και δεν βρήκες με τι να το αλλάξεις εκείνη την ώρα.

"Και πότε θα έρθουν τα καινούρια, να περάσω?" "Α, έχουμε συνεχώς καινούριες παραλαβές, περάστε από αύριο κιόλας!". Και μπαίνεις στο κατάστημα την άλλη μέρα και είναι τα ίδια 50 λευκά πουκάμισα με μανσέτα, τα ίδια 50 μαύρα ψιλόριγα κοστούμια και τα ίδια 50 μολυβί παλτό. ΟΛΟ το μαγαζί, αυτά τα 150 τεμάχια. Κάθε μέρα. Καινούριες παραλαβές, πανομοιότυπα ρούχα.

Δεν έχουν δώσει τα βιβλία της Ιστορίας λέει, γιατί τα εκτυπωτήρια είναι απασχολημένα με τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού ξαναλέει. Δεν θα δω δλδ με τα ματάκια μου ακόμα με τι αντικαταστάθηκε ο "συνωστισμός" (με "extreme rave party?"), γιατί πρέπει να βομβαρδιστώ με όλα τα συννεφάκια και τα γρασίδια και τους ήλιους και τους πυρσούς και τους θυρεούς και τις σημαίες και τα ουράνια τόξα και τα χαμόγελα ρητίνης αγκαλιά με έντρομα παιδάκια...

Δε βαριέσαι, έτσι βγαίνεις κι από το πρόβλημα του "Τι να φορέσω τώρα?". Εμ, τι να φορέσεις χρυσό μου, λευκό πουκάμισο με μανσέτες, μαύρο ψιλόριγο κοστούμι και μολυβί παλτουδάκι. Πού να συνδυάζεις τώρα ροζ ιντιέν πουά σώβρακο με καννελοπαπαγαλί αθλητική κάλτσα... (να μείνει ο Παπαθέμης έξω από τη Βουλή, να μείνει και στον τόπο? Δεν κάνει, τς τς τς!)



ΥΓ- Πάντως κάτι πρέπει να γίνει. Θα το ρίξουμε στα φάρμακα, τα ματζούνια, τις βιταμίνες, με όλα όσα συμβαίνουν η ελληνική γλίμπιντο είναι στα Τάρταρα. Αμα βλέπουμε debates θα μου πείτε, καλά να πάθουμε! Ισως βέβαια ξεμπλοκάρουμε το βράδυ της 16ης, όταν θα βλέπουμε καμμιά πεντακομματική να στρώνεται για τρελλά γούστα... (έλα, κλίκατις να δεις σλόγκαν!)