20.2.07

Erotica 1/4: Inside the Restaurant


Τελικά αυτό δεν ήταν απλώς party εγκαινίων, αλλά multi-event μες την erotica διάθεση, το χιούμορ και τα feel-good vibes. Θα μας μείνει σαν το πιο αναπάντεχο νυχτερινό συνταίριασμα ανθρώπων & έργων στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι μάλιστα από το Ναό του Χρήματος, το Χρηματιστήριο combo με την Εθνική Τράπεζα. Απίστευτο το πόσο μερικά μέτρα μπορούν να χωρίσουν τη μέρα από τη νύχτα μας, το άσπρο με το μαύρο-κόκκινο, την Τέχνη κι όλη τη μέθεξή της από την αγορά κρέατος, κυριολεκτικά με τη Βαρβάκειο και τα παταστζίδικα λίγο παρακάτω και μεταφορικά με τα μπουρδέλλα με τις μαύρες νεαρές στα τρία τετράγωνα κατηφορίζοντας...


Το βράδυ προβλεπόταν πολύ hot, μια και είχαν δοθεί πάσης φύσης ραντεβού στο Bacaro, από φίλους που θα ερχόντουσαν να δουν δουλειές των καλλιτεχνών, μέχρι ανθρώπους που δεν γνωρίζαμε παρά μόνον σαν nicks από τον μυστήριο διαδικτυακό μας χώρο (σημείωση: ναι, υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη Αθηναϊστάν, που κινούνται στους ίδιους κύκλους με μας, και δεν έχουν ιδέα τι εστί blogging, μην αυταπατώμαστε! Τους κάναμε όμως μίνι κατήχηση, μη φοβάστε!)



Ομορφοι άνθρωποι, κι ακόμη πιο όμορφοι άνθρωποι, αρκετοί μάλιστα μασκαρεμένοι σύμφωνα με το dress-code του πάρτυ. Είδαμε μπόλικο αν και διακριτικό S&M και πολύ χιούμορ σε λεπτομέρειες (διαδήματα, χειροπέδες σκέτες και με γουνίτσες, περιλαίμια, γιλέκα, ζώνες με καρφιά, καπέλλα, δερμάτινα αξεσουάρ, νεραϊδοραβδάκια για τις πιο τρυφερές υπάρξεις και διαβολοκερατάκια για τις πιο σατανικές) και κάποια ολοκληρωμένα ντυσίματα - ειδικά κοριτσιών. Τα αγόρια είχαν μαύρο στην τιμητική του. Α, και το προσωπικό του Bacaro ήταν ντυμένο full extra Εrotica, τι να σας λέω, θα μου καιγόταν η κάμερα έτσι κι έκανα να τους τραβήξω... (να μάθετε να χάνετε τέτοια εγκαίνια άλλη φορά!).


Το πολύ καλό της ιστορίας ήταν πως ο χώρος συστεγάζει δύο λειτουργίες: το restaurant από την δεξιά είσοδο, με κομμάτια μόνιμης συλλογής που εμπλουτίστηκαν με πίνακες κυρίως της Εrotica, ώστε ο κόσμος που θέλει φαγητό ή ποτό να καλύπτεται επαρκώς. Από την αριστερή είσοδο ακριβώς στο πλάι, υπάρχει το μεγάλο αίθριο με ακόμη μερικά τραπέζια για φαγητό ή ποτό (φωτο του αιθρίου υπάρχει στα παρακάτω ποστς της παρουσίασης του Bacaro αν θυμάστε), οι τεράστιες οθόνες προβολής και τα τρισδιάστατα εκθέματα συν χώρος για πηγαδάκια και κουβεντολόι μέχρις εσχάτων. Μπορούσες δλδ να στριμωχτείς ή να έχεις όση άπλα ήθελες, κι αυτό είναι πολύ καλό για ένα μέρος, να μπορεί να βολέψει όλα τα γούστα.


Η ξενάγησή μας αρχίζει από το δεξί κομμάτι, τον κλειστό χώρο που ήταν στολισμένος δεξιά κι αριστερά με έργα της Εrotica και οι εκπλήξεις μας συνέπαιρναν απ΄όλες τις μεριές, όπως αυτής της λαμπερής καλλιτέχνιδας που και έφτιαξε τη στολή της και συμμετείχε και στην έκθεση (με την τρίτη φωτο στην παρακάτω ενότητα).


Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τραβηχτεί σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε κόσμο που χαμογελούσαμε ο ένας τον άλλον ή αγκαλιαζόμασταν έτσι και πέφταμε σε γνωστούς, αλλά δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο τη δύναμη του κάθε έργου. Πολλές όμως τραβήχτηκαν χωρίς φλας για να μην ενοχλήσουμε τον κόσμο που απολάμβανε την βραδυά του (δεν έχουν όλοι την πετριά τη δική μας!). Επίσης πέραν των φωτογραφιών και των τίτλων που παραθέτουμε εδώ, υπάρχουν πολλά έργα, πολλές τεχνικές και πολλές λεπτομέρειες που καλό θα ήταν να σπεύσετε όσο διαρκεί η έκθεση να θαυμάσετε από κοντά. H oθόνη τα αδικεί τα έργα, ειλικρινά. Εχουν τέτοια ένταση μόλις τα δείτε από κοντά, είναι τόσο sexy αν μη τι άλλο, που δεν θα το πιστεύετε!


Οι τελευταίες αυτές φωτογραφίες για παράδειγμα είναι από έργα που κοσμούν τους τοίχους του εστιατορίου, πάνω απο τα τραπέζια και γύρω απο το μπαρ. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να ζεις το βράδυ σου περιτριγυρισμένος από τόση ομορφιά και τόση ενέργεια που έχει δώσει ο κάθε καλλιτέχνης στο έργο του. Και δεν υπερβάλουμε, γιατί δε μιλάμε για τοπία, νεκρές φύσεις και τον γέρο με τη βάρκα, αλλά για παλλόμενα, σφριγηλά, σέξυ έργα της Erotica και μερικά της ίδιας της γκαλλερίστας Σπηλιώτη.



Στα εκθέματα των φωτογραφιών περιλαμβάνονται και τα:

Γιώργος Λιντζέρης "Masterbation 1-4", Σμάλτα σε Αλουμίνιο
Ελίνα Τσονάκη "Fuck", Collage
Σοφία Φωτιάδη "Erotica", Λάδι σε Καμβά
Μανίνα Κουδούνη "Babe 1", Ακρυλικό σε Καμβά
Καλλιρρόη Σπυρίδωνος "Μια ερωτική Φαντασίωση.. Μήπως?", Ζωγραφική, Collage
Kohra "Κουνούπι", Σύρμα
Λάζαρος Μαράβας "Tasa", Σκόνες σε Καμβά
Νικήτας Καραγιάννης "Untitled", Aκρυλικά, Μολύβια, Παστέλ
Αλεξάνδρα Κολλάρου "O Tέλειος Ανδρας", Εκτύπωση


Θέλουμε κι άλλα! Παιδιά μας ακούτε?!!!

(λεπτομέρειες στη γκαλλερί Σπηλιώτη 210- 321.13.88)