27.11.07

AIDS- Το Θυμάστε Καθόλου?

... γιατί αυτό δεν μας έχει ξεχάσει κι ούτε πρόκειται έτσι όπως πάμε. O κύριος τρόπος μετάδοσής του είναι μέσω σεξουαλικής επαφής. Ακολουθούν χρήση κοινών συριγγών, μητρικό γάλα και μη ελεγμένες μεταγγίσεις αίματος.


Ψυχρό Γεγονός: Χτυπάει ακόμα. Χωρίς σειρήνα, φώτα ή μπιλιετάκι πρώτα.


Τραγικό Γεγονός: Δεν περιορίζεται σε σεξουαλικούς συντρόφους. Χτυπάει παιδιά. Κι όχι μόνον στην Αφρική. Δεν μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε ένα AIDS-free μέλλον σε κανέναν ακόμη.



Διεστραμμένο Γεγονός: Υπάρχουν φορείς με πλήρη επίγνωση της κατάστασής τους που μεταδίδουν σκοπίμως τον ιό...



... κι υπάρχουν κι όσοι τους αφήνουν.



Θλιβερό Γεγονός: Υπάρχουν φορείς που δεν πληροφορούνται εγκαίρως την κατάστασή τους και συνεχίζουν στο ενδιάμεσο να μη παίρνουν προφυλάξεις.



Ο ιός δεν ανιχνεύεται αμέσως. Οι εξετάσεις βέβαια είναι εκ των ουκ άνευ ευθύνη. Απέναντι στους άλλους αλλά κυρίως, απέναντι στον εαυτό μας.



Ειρωνικό Γεγονός: Οσο η ορμή εντείνεται, τόσο η τάση μας να προσέχουμε μειώνεται...



... ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικής κατεύθυνσης, τύπου συνεύρεσης ή αριθμού συντρόφων.



Σοκαριστικό Γεγονός: η Λογική οφείλει να υπερισχύει της Ορμής. Το Συναίσθημα να ξε-τετραγωνίζει την Ελλειψη Αυθορμητισμού.



...και το ουσιαστικά χρήσιμο σύνεργο, το απλό προφυλακτικό, οφείλει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της γκάμας ερωτικών παιχνιδιών.




Ξερό Γεγονός: Προς το παρόν δεν υπάρχει ριζική θεραπεία για τους HIV+ συνανθρώπους μας, ούτε άλλος τρόπος να μπει το "πλην" στην μετάδοση του HIV μέσω σεξουαλικής επαφής.



Το "δια ταύτα": Ελπίδα μας, να τρώει πόρτα ο ιός κάθε φορά.



Να τρώει ΠΟΡΤΑ!




Το ποστ επικεντρώθηκε στο κύριο σκέλος μετάδοσης του ιού. Για περισσότερα, δείτε με προσοχή: