28.11.07

Life is Art. Art is Life




Σταχυολογημένα δείγματα από τις δημιουργίες ευαισθητοποίησης απέναντι στον θανατηφόρο ιό. Γιατί με την ενημέρωση περί μπαμπούλα, δεν τσίμπησε άπαξ και δια παντός ο δυτικός κόσμος. Συγγνώμη που σας ξεβολεύουμε κιόλας καλά μας πολιτισμένα μας Κράτη και πρέπει να μας τα ξαναλέτε...

Με ορθές-κοφτές και έξυπνες εικόνες όμως, το αποτέλεσμα είναι άμεσο κρατάει αρκετά. Μέχρι όμως να γίνει συνείδηση το "σεξ = πάντα προφυλακτικό", έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, και κανένα περιθώριο εφησυχασμού.


Από κει και πέρα, το στοίχημα είναι πώς θα περάσει ο καθένας το μήνυμά του. Το everythingweird.com έδειξε ένα νυφικό φτιαγμένο στη Νέα Υόρκη από 12.500 προφυλακτικά, για την 19η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS.

Αλλη μια διαβεβαίωση ότι η Τέχνη εμπνεέται από τη ζωή, τα όμορφα μα και τα άσχημά της. Και φυσικά η υπενθύμιση ότι και η ζωή μπορεί να εμπνευστεί από την Τέχνη.

Οχι μόνο για να παίρνουμε τα πάκα με τα προφυλακτικά και να κάνουμε προχώ ρούχα και διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά για να θυμόμαστε να πλάθουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, με την ίδια ζέση που ο καλλιτέχνης δημιουργεί το καλύτερό του έργο.