22.2.07

Erotica 3/4: Inside the Spilioti Gallery


Μπαίνοντας τώρα μέσα στον κυρίως χώρο της γκαλλερί, στο βάθος του αιθρίου που περιγράψαμε, τα υπόλοιπα έργα με διάφορες τεχνικές και θέματα. Κι ένα ερωτισμό να ξεχειλίζει από τις κορνίζες, να γλυστράει και να σε πιάνει ύπουλα από το λαιμό αλλά τώρα, μπρος στον κόσμο να μην τολμάει να φτάσει υπογάστριο... Με τα φώτα όλα αναμμένα μες το χώρο δεν – πίσω στο αίθριο ήταν πιο καλά, είχε σκοτάδια!!!



Οσο όμως περιδιαβήκαμε στην αίθουσα, τα μάτια δεν χόρταιναν: ξεκινίσαμε από τον τοίχο αριστερά, αντίθετα από το μυστικό για να βγεις από έναν λαβύρινθο (το γνωστό πήγαινε όλο με τον δεξί ώμο στον τοίχο, κάποια στιγμή θα βρεθείς έξω - μα εδώ ΔΕΝ θέλω να βγω!).



Διαδοχικές παραλλαγές κάθετα τοποθετημένες από εικόνες γυναίκας, σαν ξετύλιγμα ιστοριών με διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης, το πρόσωπο, το στόμα πρώτο πλάνο, ή μόνο το σώμα (μόνο? Μα τι λέω?!) με μηρούς πάλλευκους και παλλόμενους, η πρώτες γεύσεις... Φτιάξτε μας...

Συνεχίζουμε ψηλά, με αρχαιοελληνικό κάλλος (η ρώμη στις λεπτομέρειες, μην ξαναπεράσετε άγαλμα μετά από αυτή τη ματιά, χωρίς να το ζυγίσετε), και ξανά χαμηλά σε βιτρίνα με κόσμημα «ερωτικά σεμινάρια για προχωρημένους»...




Δίπλα η πολύ ερωτική πλευρά ακόμη και της εγκυμοσύνης, πάλι ψηλά η γυναίκα, το αιώνιο θηλυκό στην τιμητική της και παράξενα δέντρα up close and personal, με σχήματα που σου βάζουν ιδέες. Πάλι κάτω, κυματοθραύστες που κι αυτοί σου βάζουν ιδέες (ξαφνικά γέμισε ο τόπος φαλλικά σύμβολα ή κάνουν... πουλάκια τα μάτια μου?!) και κλείσιμο της αριστερής πλευράς με -τι άλλο?- sex on legs, άλικες κόκκινες γόβες.






Στον μεσαίο τοίχο, πάλι κάτω, σε μαξιλάρι και περίοπτη θέση, ένα από τα πιο «όποιος αγαπάς παιδεύει ασημένιο φαλλό-μαστίγιο και ξανά ψηλά φούξια μαρκαδοράκι σε χαρτί σε ένα φαντασμαγορικό πίνακα (πού’σαι ΜΟΜΑ!). Δίπλα, σε μαύρες κορνίζες με χοντρό πασπαρτού οι 6 polaroids του Araki. WOW! Το ένα και μοναδικό αληθινό λουλούδι του μυρίζει κι αυτό έρωτα, ακόμη και μες τις δεμένες γκέισες που δείχνουν τα αιδοία τους σε φάση «Kαλημέρα!»! Από πάνω τρισδιάστατο υπόλευκο πολυεπίπεδο γλυπτό μιας αφαιρετικής φιγούρας από τσιμέντο (ναι, και όμως, η φαντασία δε γνωρίζει όρια, δεν σας είπαμε για μια έκθεση ότι κι ότι!).


Πηγαίνοντας προς τον δεξί τοίχο (το έργο Αδάμ-Εύα θα το δείξουμε στο επόμενο ποστ) ψηλά ένα τεράστιο μωβ πανώ με γυναικείες σιλουέττες, διάσημες φωτογραφίες από το καθημερινό και απροσδιόριστο sensual αίσθημα (έρωτας δε συμβαίνει μόνο νύχτα...) και κλείσιμο με ένα industrial αισθητικής παιχνιδιάρικο ασπρόμαυρο collage cum-in, cum-out!



Οι τέσσερεις πίνακες του blogger "OneDrawingPerDay" Αλέξανδρου Ανδριτσόπουλου, που γεφυρώνουν τον μεσαίο τοίχο με τον δεξί, έργα με ειδική εκτύπωση πάνω σε καμβά, από τα πλέον αριστοτεχνικά κομμάτια, sensual as paradise and kinky as hell! Δείτε δείγμα στην οθόνη σας για να καταλάβετε. Τι να γίνει, ειδική μνεία, αδυναμίες είναι αυτές...



Στα εκθέματα των φωτογραφιών περιλαμβάνονται και τα:

Ζωή Κακούρη «Six Positions”, φωτο με ψηφιακή επεξεργασία
Φανή Καλογιαννίδου «Η Miko Lee στο Double Teamed» 1-7, ακουαρέλλα σε χαρτί.
Νίκος Πατρελάκης «Male Head, Male Hands” από τη σειρά Anthropometrie, c-print σε καμβά
Νίκος Σταματιάδης «Sex Revolution», Cameo, αρχές 20ου αι. από οστρακο, δεμένο με χρυσό, μπριγιάν και κόκκινη τουρμαλίνη
Αννα Κατσίμπρα «Ατιτλο», ψηφιακή εκτύπωση
Ζωή Κακούρη «On Ηold», φωτο με ψηφιακή εκτύπωση
Peter Poulos «A Tree I Like» & «A Tree I Don’t Like As Much», φωτο σε τσίγκο
Παντελής Ξηροχειμώνας «Human Nature», Ψηφιακή εκτύπωση σε forex
Δέσποινα Μεϊμάρογλου «Red Shoes», χαρτί Fabriano
Δήμητρα Παπαναγιώτου «We Hurt the One We Love», ασήμι 925, δέρμα
Ηλίας Kοhra Καφούρος «Conditional Lover», μαρκαδόρος σε χαρτί
Toby Short «Restriction», επισμαλτωμένο τσιμέντο
Nobuyoshi Araki Signed Polaroids
Φωτεινή Πολυδώρου «Οι Εταίρες», φωτο σε ύφασμα
Ντιάνα Μαγγανιά «Untitled I & II», Φωτογραφία
Aδάμ Καρράς «Cum in – cum out», ζωγραφική μεικτή τεχνική
Αλέξανδρος Ανδριτσόπουλος «peep» « pop» « core» « voyer», inkjet print, acrylic, varnish on canvas

Και συνεχίζουμε!